Sinun on rekisteröidyttävä ja kirjauduttava sisään tehdäksesi tehtävän, suorittaaksesi kurssin ja saadaksesi todistuksen.

2. Mitä on uudistava viljely?

Tiedät siis jo, miksi sinunkin kannattaa kiinnostua uudistavasta viljelystä ja minkälaisia asioita sillä voidaan ympäristön näkökulmasta edistää. Mutta kuinka nämä hyödyt konkreettisesti syntyvät? Mitä maanviljelijän tulee tehdä, jotta viljelymaa voi muuttua päästöjen lähteestä hiilinieluksi ja voimme samalla turvata ruuantuotannon tulevaisuudessakin?

Kurssin tässä osiossa tarkastelemme uudistavaa viljelyä viljelijän ja hänen peltojensa näkökulmasta. Opit, mihin uudistavalla viljelyllä pyritään ja minkälaisia periaatteita siihen kuuluu. Lopuksi tutustumme toimiin, joilla viljelijä toteuttaa näitä periaatteita. Sinulle selviää myös, mitkä ovat peltojen tärkeimpiä asukkaita, miksi viljelijä laskee lieroja ja onko paljaana ammottava syyspelto hyvä juttu.

Ruuantuotannon uudistavuutta edistävistä periaatteista sekä toimenpiteistä on jokaisen ruokajärjestelmässä toimivan hyvä ymmärtää. Tämän luvun aiheet ovat erityisen hyödyllisiä sinulle, jos työskentelet elintarvikeyrityksen tuotekehityksessä, hankinnassa tai viljelijäyhteistyössä, ja tarvitset tietoa uudistavan viljelyn konkreettisista toimenpiteistä pelloilla. Myös jos organisaatiossasi jo edistetään asiaa, tai se on suunnitteilla, on sinun hyödyllistä selvittää luvun avulla mistä uudistavassa viljelyssä on kyse.